Gyakori kérdések

A szolgáltatásainkkal és a fertőtlenítéssel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre itt választ kaphatsz

Mi az UV-C fertőtlenítés?

Az fertőtlenítést speciális UV-C lámpákkal végzik, melyek az emberi szem által nem látható erős ultraibolya fénytsugarakat bocsájtanak ki. A gép minden látható felszínt és a levegőt is fertőtleníti működése közben, így megtisztítja azokat.

Miért olyan hatékyon?

Mert az UV-C sugárzás károsítja az élő szöveteket, így biztonságos felhasználás mellett megöli az összes élő organizmust. Az UV-C sugárzás közismert fertőtlenítő módszer a levegő, felületek, tárgyak és víz esetén, ezért segít csökkenteni a fertőzés kockázatát, és széles körben használják több mint 40 éve.

Jó a COVID ellen?

Igen! Az igazolt kutatások azt bizonyítják, hogy az UV-C fény felhasználható az új koronavírus, a SARS-CoV-2 elpusztítására. Kellő erősségű és kellő ideig tartó kezelés elpusztítja a vírust.

Nem veszélyes?

Minden élő organizmusra veszélyes, így az emberre, állatra, növényre, baktériumra, vírusra is. Ezért kell a fertőtlenítést szakemberre bízni és megfelelő gépeket használni, így biztonságosan használható a technika és magas sterilitás érhető el.

 Miért nem lérhet a lámpa fénye senkit?

Ezért, mert minden élő szövetet roncsol a koncentrált és erős UV-C fény, így veszélyben van minden élőlény aki ilyen fertőtlenítő kezelés alatt a lámpa fényénél van. Javasoljuk, hogy csak szakember végezzen UV-C germicid lámpás fertőtlenítést és ne vásárolj az internetes olcsó és ismeretlen működésű UV-C lámpákat.

Mennyi ideig tart egy germicid lámpás fertőtlenítés?

A sterilizáló lámpák működését előre időzítjuk, melyet függ az adott hely nagyságától, berendezésétől és egyéb tényezőktől. Egy átlagos méretű  (kb. 30 négyzetméter) szoba teljes fertőtlenítése kb 30-45 perc, mígy egy mobiltelefon fertőtlenítése nem tart tovább 1-2 percnél.

Mennyibe kerül a fertőtlenítés?

Ez sokmindentől függ. Mekkora területen kell fertőtleníteni, mennyire bonyolult a művelet, mennyi ideg kell azt végezni, stb. Ha nem találod a konkrét árjegyzékben, akkor a legjobb, ha árajánlatot kérsz tőlünk, amiben pontosan tudunk neked válaszolni erre.

 Én magam is tudok felületet fertőtleníteni?

Nem ajánlott. A neten beszerezhető lámpák többsége kétes és működésük is veszélyes lehet. Megfelelő felkészültség és tudás nélkül kárt tehetünk magunkban, másokban is. Senkinek sem ajánljuk, hogy saját maga végezzen fertőtlenítést  UV-C lámpával, inkább bizza ezt szakemberre.

 Honnan tudom, hogy hatásos?

Az általunk használt lámpák és légfertőtlenítők mindegyike rendelkezik tanusítvánnyal, melyet bárkinek szívesen bemutatunk. Mindegyik gép megfelel a szabványoknak és használatuk és működésük sztenderdizált és megfelelően szabályzott, így biztosak lehetünk a működésükben.

 Van valamilyen garancia?

Igen. Gépeink minőségére és működésére garanciát vállalunk. Mivel a gépek rendelkeznek minősítéssel, így az általuk végzett fertőtlenítés hatása is garantált. Munkánk szakszerűségét pedig mi garantáljuk.

 Miért nem jók a neten kapható fertőtlenítő lámpák?

Sajnos sok a nem megfelelő erősségű lámpa, mely nem kellő erőségű UV-C fényforrással van felszerelve. Általánosan kimondható, hogy a neten beszerezhető olcsóbb lámpák többsége nem hatásos, vagy gyenge, így még hamis biztonságérzetet is kelthetnek.

 Hol tudok utána járni bővebben a témának?

Összeállítottunk egy letölthető dokumentumot, mely minden fontos tudományos információt és adatot tartalmaz. Ezt elolvasva mindent megtudhatsz az UV-C fényről és annak hatásairól.

Miért az UV-C eljárás a legjobb?

Fertőtlenítési eljárások összehasonlítása